Wat is een 6kg kettlebell? Kettlebells zijn gewichten die je aan het einde van een stang mee kunt draaien en ze bestaan in verschillende maten. In Nederland gebruiken veel mensen een 6 kg kettlebell voor het trainen van hun overgewicht. Dit is echter zeker niet de enige functie waarvoor kettlebells worden ingezet, deze kunnen ook heel goed worden gebruikt voor het trainen van explosiviteit en om ontzettend hard te gaan in je trainingen en wedstrijden.

Het gebruik van een 6 kg kettlebell tijdens het sporten is erg populair onder hardlopers, marathonlopers en allround atleten. De reden hiervoor is dat de kettlebell een zeer effectief trainingsmiddel is omdat je als sporter een goed gebruik van je lichaam maakt.

Hoe werkt het? Bij het trainen met deze kettlebell ben je in balans, accuraat en stevig tegelijkertijd. Door dit te combineren met snelle bewegingen en een zeer hoge intensiteit van de training is het gebruik van 1 kettlebell je trainingsresultaat vergelijkbaar met dat van 2 of 3 kleinere gewichten per set.

Onderstaand een aantal veelvoorkomende oefeningen op kettlebells:

  1. Gewichten boven je hoofd ronddraaien: Dit kan vanaf het begin tot aan het einde van de set en hiermee train je explosiviteit, kracht op hoogte, stabiliteit en coördinatie.
  2. Snellen doorlopen: Dit kan in verschillende variaties (zowel recht als cirkelbewegingen). Dit zorgt voor het trainen van explosiviteit, sterkte en coördinatie.
  3. Het uitzwaaien: Tijdens dit oefeningje worden de armen horizontaal afgebogen naar beneden in een korte baan en worden er snelle armbewegingen gemaakt. Dit zorgt voor de aanscherping van sterkte, coördinatie, explosiviteit en kracht bij uitzwaaien (dus niet alleen maar gewicht optillen).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *